středa 17. srpna 2016

Robinzonáda 2016

Protože letos Robinzonádu pořádal Východní vítr, byla z našeho Divokého západu opravdu daleko. Takže největším výkonem (i díky Českým drahám) se ukázalo vůbec tam dojet :-) Sice místo plánované půl osmé to jistla půl desátá, ale nakonec se zadařilo :-)
Úvodní hru jsme stačili a s ní i uvedení do tématu. Protože od našeho kempu v České Skalici bylo opravdu blízko do Ratibořic, téma bylo na snadě...během celého víkendu jsme se setkali nejen s Babičkou, ale i s paní kněžnou, slečnou Hortenzií a mnoha dalšími postavami z knihy Boženy Němcové. Dokonec jsme měli možnost setkat se s novodobými "Černými myslivci" a jejich zbraněmi.
Také jsme si ledacos vyzkoušeli - kromě rozdělávání ohně a pečení placek například i dojení, stáčení medu, mlácení obilí, vožení hnoje...bylo toho dost a bylo to opravdu zajímavé. Za každou práci jsme získali odměnu v naturáliích (obilí, vejce, ale i třeba sekyru) a na trhu jsme je pak mohli vyměnit za odměny podle vlastní volby.
No a pak už nás opět čekala cesta zpátky. Sice zase se zpožděním, ale protože i přípoj v Pardubicích měl zpoždění, nakonec jsme do Plzně dorazili podle plánu. No a nezbývá než čekat, kam nás zavane příští Robinzonáda, kterou má na starost Severní hvězda - doufejme, že o něco blíž :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat