čtvrtek 12. července 2018

Vltava 2018

... aneb závěrečným programem to neskončilo :-)

konec letošního školního roku byl opravdu nabitý. V pátek 22. června složili slavnostní slib naši kamarádi z družiny Broučků, v sobotu 23. června proběhl tardiční závěrečný program našeho oddílu, no a hned v neděli potom jsme my - Velbloudi - vyrazili na vodu.
Naším snem byla už dlouho Vltava, která je ale o víkendech a prázdninách plná lidí a lodí, a tak jsme se rozhodli, že vyrazíme ještě během školního roku. Nápad to byl dobrý, řeka byla skoro prázdná, jen občas jsme potkali nějakou tu školní třídu.
Vyplovali jsme v neděli z Vyššího Brodu do Rožmberku, to nám počasí moc nepřálo a válčili jsme se zimou a deštěm, naštěstí druhý den se počasí polepšilo a užili jsme si plavbu z Rožmberku do Krumlova, stačili jsme i prohlídku města a výbornou večeři v něm.
V úterý nás čekal asi nejhezčí úsek - z Krumlova za Zlatou Korunu, do kempu U Kelta. První dva jezy v Krumlově nás tedy trochu potrápily, ale sluníčko a peřejky v další části nám to bohatě vynahradily.
Uteklo to jako voda a středeční úsek od Kelta do Boršova završil naše námořnické snažení...
Moc děkujeme Ivánkovi a Nelince, kteří se na vodu vydali s námi a zatímco Ivánek jel jako pozemní zajištění, Nelinka se stala zdatnou vodačkou.
Bylo to fajn, tak snad ještě někdy AHOOOOJ!

P.S. fotky jako vždycky najdete TADY 
a video ZDE


Žádné komentáře:

Okomentovat