středa 23. ledna 2013

První noc v kostele



V sobotu 19. ledna jsem se nesešli jen na bohoslužbu, ale KVK centrum se kolem páté odpolední začalo znovu plnit. Tentokrát především dětmi a omladinou. Měli jsme v plánu prožít společný večer a noc. Sešlo se nás nakonec 26 dětí a několik dospěláků.
Tématem byla Bible - Boží slovo. Naučili jsme se novou písničku, zahráli jsme si hry, vyzkoušeli jsme si, zda si přečtený biblický text pamatujeme a rozumíme mu, pátrali jsme po dopisech a na oplátku jsme také nějaké psali (a kreslili).
Celým večerem (a později i nedělním ránem) nás provázel příběh o Valdenských. Zlatým hřebem bylo setkání s jedním z nich. Se zaujetím jsme si poslechli jeho příběh a přijali od něj plamen světla, které nese do světa.
Z takto zapálených svíček jsme pak vytvořili symbol prvních křesťanů. Díky silnému větru bylo těžké si svůj plamínek světla uchránit. (Stejně, jako je to někdy těžké v životě). Nejúspěšnějšími ochránci světla byli Elenka a Kamil, kteří jediní svoji svíčku donesli hořící až zpátky do KVK centra.
Příjemnou součástí našeho setkání byla také společná večeře. A tak bychom rádi touto cestou moc a moc poděkovali ochotným a šikovným kuchařkám - babičkám a maminkám, které nám nachystali plno dobrot. Bylo to mňam!
Večer utekl jako voda a tak jsme po společné modlitbě postupně zalezli do spacáků.
Ráno bylo hned, ani se nám moc nechtělo vstávat. A tak jsme se nasnídali, zazpívali si, poslechli poslední příběh a už tu byli rodiče, aby si rozebrali děti a věci, které jim patří :-)
 Noc v kostele byla za námi a snad jsme si ji docela pěkně užili. Alespoň Broučci určitě ano :-)

Několik fotek z Radkova foťáku najdete ZDE
Ostatní fotky jsou TADY 

Žádné komentáře:

Okomentovat