středa 23. května 2012

Mise ARAF

Mise ARAF byla ve svém počátku v ohrožení, protože předpověď počasí nebyla valná. Naštěstí jsme ale tuto misi neprohlásili za impossible, ale vezměme to pěkně po pořádku: vyrazili jsme (jak jinak) v pátek odpoledne. Sraz na nádraží jsme někteří sotva stačili, ale v okamžiku odjezdu už jsme byli všichni na svých místecha mířili do obce Holostřevy, kde nás čekala barokní fara. Cílem mise byl především slib pathfindera, který se rozhodli složit naši kamarádi z Divokých včel. Proto tématem byl život známých i neznámých pathfinderů. Páteční večer jsme prožili na nově opravené půdě, za svitu petrolejek a svíček.
Zdroj Mise Araf sobota
Protože jsme dostali i klíče od kostela, využili jsme je a prožili v něm biblickou hru a povídání o povolání (Gedeona i jiných, a hlavně nás). Po svačině jsme si po týmech zahráli hru podle života Kristiana Davida, jednoho z moravských bratří. Následoval výborný oběd (děkujeme všem maminkám i babičkám, které nás zásobily výbornými polévkami a pomazánkami!) a program po družinách. Nás, Velbloudy, čekala opravdu pathfinderovská hra v lese, kdy jsme hledali šifrovanou zprávu. Byla náročná na trpělivost, výdrž a pevnou vůli.
Zdroj Mise Araf sobota
Po večeři už byl připraven slavnostní slibový oheň. Jsme rádi, že jsme mohli být svědky slibu Gabči, Anežky, Klárky, Kačky, Elišky, Dominika, Vojty a Katky s Davidem. Už se těšíme, že snad příští rok budeme skládat slib my, Velbloudi :-)
V neděli nás přivítala zatažená obloha a drobný déšť. Pobalili jsme, poklidili a vyrazili na cestu. Zpáteční vláček nám totiž nejel z Holostřev, ale ze Svojšína. No a od toho nás dělilo asi 8km. Počasí se umoudřilo, a tak jsme si stačili cestou zahrát lístečkovou hru i opéct buřty k obědu. Cesta domů uběhla rychle a v Plzni nás už čekali natěšení rodiče, teplá vana a postel. Mise ARAF byla splněna!

Žádné komentáře:

Okomentovat