neděle 20. listopadu 2011

Múzička

V pátek 21. října jsme vyrazili vlakem do Prahy. Náš cíl byla Múzička. Po několika týdenním nácviku jsme se chystali vystoupit s písničkou "Abraham". Největší práci nám dalo sehnat lístky na metro. Zřejmě se v Praze nevyskytují tak velké skupiny dětí :-)
V devět večer jsme měli zkoušku na mikrofon v divadle a pak nás ještě čekala cesta přes devatero přechodů a devatero křižovatek do základní školy Eliáš, kde jsme úspěšně přenocovali.
Ráno jsme opět metrem zamířili do Dejvic do divadla. Trochu jsme si zazpívali a poslechli jsme si úvahu o úspěchu, což bylo hlavní téma letošní Múzičky. Moderátor Karel Bušta nám představil porotu a šlo se na to!
Dopoledne se soutěžilo ve zpívání a recitaci, přes poledne jsme se mohli podívat na vernisáž výtvarných děl našich kamarádů a odpoledne jsme zkoukli několik divadelních představení. To všechno jsme proložili výborným obědem, a několika přestávkami, při kterých jsme se protáhli na blízkém hřišti.
Večer byl krátkých koncert posluchačů konzervatoře a slavnostní vyhodnocení. Protože nás velký počet vystupujících zařadil do kategorie "sborovka", do které kromě nás patřila už jenom parta ze Smíchova, bylo to 50 na 50. A bratrsky jsme si to rozdělili. První místo porota udělila Smíchovu, v hlasování diváků jsme dopadli lépe my! Den to byl náročný, ale moc a moc zajímavý.
Zdroj Velbloudi Muzička
V neděli jsme si program rozdělili. Včely zamířily na Petřín a naším cílem byl Toulcův dvůr. Provázela nás po něm a jeho okolí Eva, která nás vzala na opravdický lov! Vydali jsme se do lužního lesa a tam jsme lovili drobné živočichy, kteří žijí ve vodě. Někteří vypadali na první podhled nenápadně, ale pod lupou už byli zajímavější. A co teprve pod mikroskopem!!! Lovecká vášeň posedla všechny a nebýt velké zimy, asi bychom lovili dodnes :-)
Cestou zpátky jsme si prohlédli ještě domácí zvířata a dokonce tajnou chodbu (protože statek byl původně tvrzí, a úniková cesta vedla až k potoku Botiči). Čas už se pomalu nachyloval a tak jsme se naobědvali a rychle mířili na "hlavák", odkud jsme jeli zpátky domů, do Plzně.

Žádné komentáře:

Okomentovat